[...] jaja faszerowane łososiem, jaja z majonezem, jaja..:-D, 2)pascha bez cukru 3)pieczona przepiórka z kaszą pęczak, masło, brokuł, sałatka z jajem 4)sałatki, jaja, majonez, chleb, smalec 5)pasztet Tydzień 10/1 TRENING Aero 45min bardzo szybki marsz w śniegu - tak mnie zasypało, że biec się nie dało ;-) DIETA Miska nieliczona, dalej high fat:-PP [...]
Dziewczyny mam nadzieję że mnie poratujecie. Próbuję upiec chleb i okazuje się to dla mnie niewykonalne. A nie chwaląc się idzie mi świetnie przy pieczeniu ciast, zawsze mi wychodzą a ten chleb jakby się zawziął na mnie. Pierwszy bochenek poszedł do kosza, robiłam na zakwasie z mąki pszennej białej (tak się ona chyba nazywa), zaczyn mi nie urósł [...]
[...] za i przeciw eliminacji glutenu i jednak za jest dużo więcej. Smakowo sobie poradzę, na szczęście lubię wszystkie bezglutenowe kasze, dziś upiekłam pierwszy raz bezglutenowy chleb (nie jest co prawda tak dobry jak mój pszenno-zytni na zakwasie, ale idzie przezyć ;-) ), w ostatnim tygodniu przetestowałam omlet na płatkach gryczanych i ryżowych i [...]
ok, dzięki figa:) sama nie mam możliwości pieczenia sobie chleba a ten chleb z soją to jest żytni na zakwasie tylko ze z dodatkiem soji. Teraz sobie kupiłam chleb o nazwie mlekuś. Który właśnie jest robiony z prawdziwego zakwasu. Tylko mam taki problem, że nie wiem jak go zapisać w moich posiłkach bo w wyborze produktów tego nie ma :) A co bułki [...]
[...] już na nie ochoty to trzeba pokombinować i jakoś je przemycić! Chleb to najlepiej na zakwasie :-) Nic trudnego do zrobienia ps właśnie jestem w trakcie pieczenia W sklepowym chlebie nie wiesz co jest dodane...a na pewno nie jest on zdrowy...najwyżej zastąp chleb czymś innym! Dziewczyny pododawały świetne przepisy w naszym dziale :-) Powodzenia!
Jedz stosując zasady przede wszytskim zdrowego odzywiania, wiadomo, oczyszczona mąka ma mniej składników odzywczych. Naucz sie piec sama chleb na zakasie to nei jest trudne i tez ne jest strasznei czasochłonne, a będziesz miała to co najlepsze. Nie chodzi tylko o filozofie czy smak, ale bakterie w zakwasie przerabiają częśc glutenu, rokładaja [...]
[...] Przepis jest raczej taki jak na zwykły chelb ale kluczem jest to żeby dać ciastu czas na wyrośnięcie, zazwyczaj programy w maszynach mają za krótki czas wyrastania dla chlebów na zakwasie - więc sterujemy tym trochę tak "manulanie". Według w/w przepisu robiłam kilkanaście różnych chlebów i tych typowo żytnich pełnoziarnistych (na mące 2000) [...]
[...] i troszke wiaterek zawiewa to co chwilę gęsią skórę mam a w nastepnej minucie mi gorąco %-) Dobrze rozumiem dkaczego niektórzy nie znoszą joszki. Spróbuj zrobić samemu chleb. Nie ma nic lepszego, moze do tygodnia czasu lezec, jest swiezy i je sie z przyjemnoscia. Polecam spróbować :-)) Moja była żona piekła chleb domowy na zakwasie, [...]
[...] eutyrox 88, wit.D 1000, wit.B12, kreatyna i nowość: gold omega 3 (po kolejnej nieudanej próbie zjedzenia łososia) Miska jak co dzień: Ale dzisiaj jest dzień pieczenia - chleb żytni razowy na zakwasie, dynia piżmowa, pestki dyni i muffiny z dyni niesłodzone oczywiście, więc jutro w misce jakieś wreszcie będą zmiany. [...]
cos mi nie odpala sie stronka z dziennikiem wiec wpisuje wczorajsza miske recznie p1: chleb zytni na zakwasie 64g, szynka z piers1 indyka 60g, 1 jajo, maslo p2:mielone wolowe 160g, siemie 5g,oliwa 5g, sledz 70g p3:bialko ( po treningu), orzechy brazylijskie 25g p4:oliwa 20g, tynczyk z puszki 150g. poza tym tran, olej lniany, vit dla kobiet, zestwa [...]
[...] do tego podejść. To samo z marchewką- zjesz jedną, daj sobie spokój z liczeniem ale jak robisz zupę marchewkową z 0,5 kg to wliczyłabym. Jeśli chodzi o wędliny i chleb. Często wpisujemy pod hasłem krakowska jakąś lepszą wędline czy kiełbasę. Albo jemy ją jeden raz w miesiącu. Dlatego napisałam, że będę się czepiać bo nie wiem jak [...]
[...] na same dobre smakowo białka (a przeważnie biorę w ciemno). Chyba raz w życiu trafiłam na jakieś chemiczne paskudztwo, ale to była tylko próbka Upiekłam dzisiaj „chleb wysokobiałkowy”, przy okazji pieczenia ciastek dla rodzinki.Pochwalę się : a jutro, po raz drugi, będę piekła chleb żytni na zakwasie. Zakwas już [...]
[...] i wejscie na schody to byla meczarnia wiec sobie odpuscilam. miska: warzywa: szparagi, cukinia, papryka, rzodkiewka suple: luzetam, zma na noc, chrom, probiotyk, espumisan chleb własnej produkcji: maka pszenna, otreby, ziarna słonecznika, dyni, siemienia, sezamu, odrobina cukru, drozdze, sol zakwasowy mi sie skończył a jajek juz nie mialam- [...]
[...] generalnie podnosisz bialko na ok 2g na kilo i obnizasz wegle kalorie ok. Ze skladu ziemniaki, cukier, snickers wszytskie owoce procz jednego, parowki na redukcji wywalasz. chleb mieszany, pszenny zastepujesz zytnim razowym na zakwasie najlepiej bio bo reszta to pic na wode nie zakwas, albo domowym. Dodajesz wiecej ryb tlustych, miesa roznego [...]